Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goedereede vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Goedereede? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bekijk je handige informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Goedereede!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-goedereede-3252

Vloerverwarming laten leggen in Goedereede

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, linoleum, laminaat, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Goedereede op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Goedereede

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder bieden we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Goedereede.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Goedereede

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Goedereede

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Goedereede.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Goedereede liggen op gemiddeld €1200,00 – €1925,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goedereede (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€775 – €780
25 m2€925 – €1275€1125 – €1500
40 – 50 m2€2250 – €2825€2575 – €3300
60 – 65 m2€3750 – €4400€4000 – €4850
80 m2 +€5150 – €5750€5525 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder bekijk je in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goedereede? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Herkingen, Ouddorp en Melissant.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzamere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Goedereede?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type installatie (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het type product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goedereede, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3252.

Plaats een reactie