Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Bommel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Den Bommel? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal delen we uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Den Bommel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-den-bommel-3258

Vloerverwarming laten leggen in Den Bommel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tapijt, vinyl, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Den Bommel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten nabij Den Bommel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de volgende bullets bieden we aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Den Bommel.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Remeha, Nefit, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Den Bommel

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Den Bommel

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Den Bommel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Bommel variëren tussen de €1000,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Bommel (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€750 – €805
20 – 25 m2€800 – €1200€1075 – €1625
45 m2€2325 – €2750€2625 – €3200
65 – 70 m2€3750 – €4375€4075 – €4775
85 m2 +€5100 – €5700€5625 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Tip: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand lees je samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Bommel? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ooltgensplaat, Oud-Beijerland en Achthuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Goeree-Overflakkee krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Den Bommel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort product, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Bommel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3258.

Plaats een reactie