Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stad aan ’t Haringvliet vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Stad aan ’t Haringvliet? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vertellen we je handige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stad aan ’t Haringvliet!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-stad-aan-t-haringvliet-3243

Vloerverwarming laten leggen in Stad aan ’t Haringvliet

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door die keuze heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, woonkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, parket, tapijt, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Stad aan ’t Haringvliet vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming specialisten nabij Stad aan ’t Haringvliet

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok check je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Stad aan ’t Haringvliet.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Stad aan ’t Haringvliet

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Stad aan ’t Haringvliet

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Stad aan ’t Haringvliet.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Stad aan ’t Haringvliet kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2150,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stad aan ’t Haringvliet (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€750 – €810
20 – 25 m2€825 – €1350€1150 – €1575
45 – 50 m2€2350 – €2750€2625 – €3400
60 m2€3800 – €4400€4075 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5650€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Notitie: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stad aan ’t Haringvliet? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Zwartewaal, Nieuwe-Tonge en Rockanje.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Stad aan ’t Haringvliet?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stad aan ’t Haringvliet, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3243.

Plaats een reactie