Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Achthuizen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Achthuizen? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vertellen we je nuttige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Achthuizen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-achthuizen-3256

Vloerverwarming laten leggen in Achthuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Op die manier heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, badkamer, keuken, slaapkamer, gang. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, parket, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Achthuizen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Achthuizen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets tref je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Achthuizen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Achthuizen

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Achthuizen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Achthuizen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Achthuizen liggen tussen de €1075,00 – €1825,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Achthuizen (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€750 – €800
20 – 25 m2€800 – €1275€1125 – €1650
50 m2€2275 – €2800€2600 – €3400
60 m2€3750 – €4475€4075 – €4875
90 m2 +€5200 – €5650€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna vind je in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Achthuizen? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Goedereede, Ooltgensplaat en Stellendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Achthuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Achthuizen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3256.

Plaats een reactie