Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Dordrecht vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Nieuw-Dordrecht? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vertellen we je uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Dordrecht!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nieuw-dordrecht-7885

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Dordrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, badkamer, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, linoleum, laminaat, tegels, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuw-Dordrecht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon delen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nieuw-Dordrecht

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuw-Dordrecht.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, AWB, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup, Technea, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuw-Dordrecht

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Nieuw-Dordrecht

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Dordrecht.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Dordrecht liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2350,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Dordrecht (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€755 – €800
20 – 25 m2€925 – €1200€1000 – €1550
45 m2€2300 – €2775€2575 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4500€4150 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5725€5675 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Dordrecht? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Emmer-Compascuum, Erica en 2e Valthermond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Emmen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Dordrecht?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 15 m2 oplopend tot €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Dordrecht, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7885.

Plaats een reactie