Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwartemeer vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zwartemeer? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Zwartemeer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-zwartemeer-7894

Vloerverwarming laten leggen in Zwartemeer

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Zwartemeer alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Emmen en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Zwartemeer

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vertellen we details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zwartemeer.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, Therminon, Magnum, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Zwartemeer

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zwartemeer

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zwartemeer.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwartemeer liggen tussen de €1025,00 – €2000,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwartemeer (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€775 – €780
20 m2€950 – €1200€950 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2900€2525 – €3325
60 m2€3825 – €4400€4075 – €4800
80 m2 +€5200 – €5700€5650 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok check je stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwartemeer? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Klazienaveen-Noord, Roswinkel en Erica.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Emmen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zwartemeer?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.050 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwartemeer, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7894.

Plaats een reactie