Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Barger-Compascuum vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Barger-Compascuum? Vloerverwarming is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je handige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Barger-Compascuum!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-barger-compascuum-7884

Vloerverwarming laten leggen in Barger-Compascuum

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, keuken, gang, badkamer, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, linoleum, laminaat, vinyl, PVC, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Barger-Compascuum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Emmen en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts nabij Barger-Compascuum

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we meer info over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Barger-Compascuum.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, AWB, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Barger-Compascuum

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Barger-Compascuum

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Barger-Compascuum.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Barger-Compascuum liggen tussen de €1200,00 – €2350,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. meerdere factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Barger-Compascuum (update vrijdag, 12 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€750 – €795
20 – 25 m2€900 – €1325€1075 – €1525
40 – 50 m2€2200 – €2825€2575 – €3300
65 – 70 m2€3775 – €4400€4075 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5750€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave delen we in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Barger-Compascuum? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in 2e Valthermond, Nieuw-Dordrecht en Valthermond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Emmen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Barger-Compascuum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.250 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Barger-Compascuum, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7884.

Plaats een reactie