Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veenoord vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Veenoord? Het is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal lees je veel info over de verschillende typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Veenoord!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-veenoord-7844

Vloerverwarming laten leggen in Veenoord

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, tegels, linoleum, PVC, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Veenoord eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen regio Veenoord

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we meer info over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Veenoord.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, ATAG, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, Therminon, Warmup, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Veenoord

Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Veenoord

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Veenoord.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Veenoord kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2500,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veenoord (update woensdag, 24 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€760 – €810
20 – 25 m2€850 – €1200€1150 – €1625
40 – 45 m2€2225 – €2875€2675 – €3400
65 – 70 m2€3825 – €4450€4000 – €4800
90 m2 +€5200 – €5700€5625 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: bepaalde types zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veenoord? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Diphoorn, Holsloot en Sleen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Emmen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Veenoord?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief kom tot stand door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veenoord, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7844.

Plaats een reactie