Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tynaarlo vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Tynaarlo? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vertellen we je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tynaarlo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-tynaarlo-9481

Vloerverwarming laten leggen in Tynaarlo

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zo weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, tapijt, PVC, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Tynaarlo vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Tynaarlo en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Tynaarlo

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tynaarlo.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, AWB, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Tynaarlo

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Tynaarlo

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Tynaarlo.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een slimme manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tynaarlo variëren tussen de €1025,00 tot €2450,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tynaarlo (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€765 – €795
25 m2€900 – €1325€950 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2800€2700 – €3200
60 – 70 m2€3825 – €4450€4100 – €4850
90 m2 +€5225 – €5800€5700 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere vloertypes werken minder goed. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tynaarlo? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Assen, Midden-Drenthe en Stadskanaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tynaarlo kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.tynaarlo.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tynaarlo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.850 voor 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het type installatie, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tynaarlo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9482.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie