Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schoonebeek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Schoonebeek? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site ontdek je handige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schoonebeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-schoonebeek-7761

Vloerverwarming laten leggen in Schoonebeek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, tapijt, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Schoonebeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Schoonebeek

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schoonebeek.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Schoonebeek

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schoonebeek

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Schoonebeek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schoonebeek variëren tussen de €975,00 tot €2125,00. Goede prijsindicaties hangen af van diverse facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schoonebeek (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€755 – €805
20 m2€875 – €1300€1000 – €1525
40 – 50 m2€2325 – €2850€2700 – €3275
60 m2€3800 – €4450€4100 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5650€5725 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna tref je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schoonebeek? Op deze pagina check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Dalerveen, Zandpol en Wachtum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Emmen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Schoonebeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.300 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schoonebeek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7760, 7761, 7766.

Plaats een reactie