Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Amsterdam vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Nieuw-Amsterdam? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vertellen we je nuttige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Amsterdam!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nieuw-amsterdam-7833

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Amsterdam

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, parket, vinyl, tapijt, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Nieuw-Amsterdam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Emmen en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten nabij Nieuw-Amsterdam

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt hangt af van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok delen we handige informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nieuw-Amsterdam.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuw-Amsterdam

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Nieuw-Amsterdam

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Amsterdam.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Amsterdam variëren tussen de €950,00 – €2000,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Amsterdam (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€770 – €795
20 m2€875 – €1350€950 – €1650
50 m2€2275 – €2800€2625 – €3250
60 – 65 m2€3775 – €4475€4150 – €4725
80 m2 +€5100 – €5775€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Amsterdam? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Collendoorn, Sleen en Rheezerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Emmen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Amsterdam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.250 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Amsterdam, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7833.

Plaats een reactie