Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Schoonebeek vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Nieuw-Schoonebeek? Vloerverwarming is een type verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vind je alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Schoonebeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nieuw-schoonebeek-7766

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Schoonebeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, laminaat, vinyl, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuw-Schoonebeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Emmen en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nieuw-Schoonebeek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In het volgende schema bieden we aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuw-Schoonebeek.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, WTH0Nieuw-Schoonebeek

  Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nieuw-Schoonebeek

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Schoonebeek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Schoonebeek kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allerlei onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Schoonebeek (update woensdag, 24 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €780
20 – 25 m2€800 – €1200€1075 – €1525
40 – 50 m2€2300 – €2800€2525 – €3225
70 m2€3825 – €4450€4050 – €4725
85 m2 +€5225 – €5775€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Notitie: sommige afwerkvloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bieden we een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Schoonebeek? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Zandpol, Lutten en Schoonebeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Emmen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor duurzamere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Schoonebeek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type systeem, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Schoonebeek, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7766.

Plaats een reactie