Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kring van Dorth vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Kring van Dorth? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kring van Dorth!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-kring-van-dorth-7216

Vloerverwarming laten leggen in Kring van Dorth

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, PVC, tegels, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Kring van Dorth zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lochem en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Kring van Dorth

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema tref je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Kring van Dorth.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Kring van Dorth

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Kring van Dorth

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Kring van Dorth.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kring van Dorth komen uit tussen de €1050,00 tot €1925,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kring van Dorth (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€760 – €810
25 m2€900 – €1325€950 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2800€2550 – €3350
65 m2€3700 – €4475€4000 – €4700
90 m2 +€5200 – €5675€5550 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Advies: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kring van Dorth? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Epse, Harfsen en Gorssel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lochem kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Kring van Dorth?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kring van Dorth, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7216.

Plaats een reactie