Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klazienaveen-Noord vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Klazienaveen-Noord? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal delen we uitgebreide informatie over de huidige typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Klazienaveen-Noord!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-klazienaveen-noord-7889

Vloerverwarming laten leggen in Klazienaveen-Noord

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Soms kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, parket, PVC, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Klazienaveen-Noord zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Klazienaveen-Noord

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema bekijk je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Klazienaveen-Noord.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, WTH, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Klazienaveen-Noord

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Klazienaveen-Noord

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Klazienaveen-Noord.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Klazienaveen-Noord variëren tussen de €1200,00 tot €2375,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klazienaveen-Noord (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€775 – €810
25 m2€800 – €1350€1050 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2775€2525 – €3400
70 m2€3825 – €4375€4100 – €4850
90 m2 +€5250 – €5650€5650 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klazienaveen-Noord? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen en Barger-Compascuum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Emmen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Klazienaveen-Noord?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen product, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klazienaveen-Noord, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7889.

Plaats een reactie