Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klazienaveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Klazienaveen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Klazienaveen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-klazienaveen-7891

Vloerverwarming laten leggen in Klazienaveen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Daardoor is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tegels, vinyl, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Klazienaveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Emmen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming specialisten regio Klazienaveen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming vertellen we meer uitleg over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Klazienaveen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Klazienaveen

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Klazienaveen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Klazienaveen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Klazienaveen liggen op gemiddeld €1150,00 – €2025,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klazienaveen (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€760 – €800
20 – 25 m2€950 – €1275€1150 – €1575
45 m2€2250 – €2750€2500 – €3300
65 – 70 m2€3775 – €4400€4000 – €4800
85 – 90 m2€5250 – €5650€5600 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema check je stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klazienaveen? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Erica, Zwartemeer en Nieuw-Dordrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Emmen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Klazienaveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klazienaveen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7890, 7891, 7892.

Plaats een reactie