Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Weerdinge vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Nieuw-Weerdinge? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal lees je nuttige informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Weerdinge!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nieuw-weerdinge-7831

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Weerdinge

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, PVC, parket, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuw-Weerdinge zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Nieuw-Weerdinge

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets tref je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nieuw-Weerdinge.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, AWB, Bosch, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Magnum, Warmup, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nieuw-Weerdinge

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuw-Weerdinge

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Weerdinge.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Weerdinge liggen tussen de €925,00 tot €2325,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Weerdinge (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€775 – €800
25 m2€800 – €1325€1075 – €1550
50 m2€2350 – €2875€2600 – €3400
60 m2€3800 – €4350€4200 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5775€5675 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Weerdinge? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Rheezerveen, Nieuw-Amsterdam en Heemserveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Emmen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Weerdinge?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Weerdinge, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7830, 7831.

Plaats een reactie