Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Emmer-Compascuum vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Emmer-Compascuum? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Emmer-Compascuum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-emmer-compascuum-7881

Vloerverwarming laten leggen in Emmer-Compascuum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de toilet, keuken, gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Emmer-Compascuum eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming vakmannen regio Emmer-Compascuum

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem komt tot stand door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je praktische informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Emmer-Compascuum.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch, ATAG.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Warmup, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Emmer-Compascuum

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Emmer-Compascuum

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Emmer-Compascuum.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Emmer-Compascuum komen uit tussen de €925,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere zaken die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Emmer-Compascuum (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€760 – €790
20 m2€950 – €1275€975 – €1600
40 – 45 m2€2225 – €2850€2500 – €3350
70 m2€3800 – €4375€4000 – €4775
80 m2 +€5225 – €5700€5500 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Emmer-Compascuum? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Valthermond, Barger-Compascuum en Exloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Emmen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Emmer-Compascuum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €775 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.800 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Emmer-Compascuum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7880, 7881.

Plaats een reactie