Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Erica vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Erica? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts check je uitgebreide informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Erica!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-erica-7887

Vloerverwarming laten leggen in Erica

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In die situatie weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, vinyl, linoleum, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Erica eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installateurs nabij Erica

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok delen we praktische informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Erica.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, WTH, Danfoss0Erica

  Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Erica

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Erica.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Erica liggen op gemiddeld €1000,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Erica (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€765 – €800
20 m2€900 – €1350€1025 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2850€2500 – €3250
60 – 70 m2€3800 – €4475€4050 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5750€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Erica? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Barger-Compascuum, Klazienaveen-Noord en Emmer-Compascuum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Emmen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor energiebesparende producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Erica?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.800 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Erica, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7887.

Plaats een reactie