Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weiteveen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Weiteveen? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts verstrekken we handige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Weiteveen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-weiteveen-7766

Vloerverwarming laten leggen in Weiteveen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Weiteveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Emmen en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Weiteveen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In het volgende schema vind je handige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Weiteveen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Bosch, Remeha, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, Technea, e-Heat, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Weiteveen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Weiteveen

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Weiteveen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Weiteveen kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €1950,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weiteveen (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€750 – €790
25 m2€875 – €1300€1150 – €1625
45 – 50 m2€2225 – €2825€2575 – €3225
65 m2€3750 – €4450€4175 – €4825
85 m2 +€5200 – €5775€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weiteveen? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek en Stieltjeskanaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Emmen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Weiteveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weiteveen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7765, 7766.

Plaats een reactie