Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Borger-Odoorn vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Borger-Odoorn? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina ontdek je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Borger-Odoorn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-borger-odoorn-7875

Vloerverwarming laten leggen in Borger-Odoorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zo heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, woonkamer, toilet. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, vinyl, tapijt, PVC, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Borger-Odoorn zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Borger-Odoorn en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Borger-Odoorn

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Borger-Odoorn.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Borger-Odoorn

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Borger-Odoorn

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Borger-Odoorn.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Borger-Odoorn liggen op gemiddeld €1075,00 – €1925,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van velerlei factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Borger-Odoorn (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€765 – €790
25 m2€800 – €1300€1000 – €1600
40 m2€2325 – €2850€2625 – €3250
60 – 70 m2€3800 – €4350€4050 – €4850
80 – 90 m2€5250 – €5800€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: enkele types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bekijk je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Borger-Odoorn? Onderstaand delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Borger-Odoorn is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.borger-odoorn.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Borger-Odoorn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Borger-Odoorn, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9530, 9531.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie