Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roswinkel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Roswinkel? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Roswinkel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-roswinkel-7895

Vloerverwarming laten leggen in Roswinkel

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, berging / schuur, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, PVC, linoleum, laminaat, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Roswinkel zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail krijg je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Emmen en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming specialisten regio Roswinkel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets lees je praktische informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Roswinkel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Roswinkel

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Roswinkel

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Roswinkel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Roswinkel liggen rond de €1200,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roswinkel (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€760 – €805
20 m2€825 – €1250€1050 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2825€2500 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4500€4150 – €4700
90 m2 +€5100 – €5675€5575 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roswinkel? In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Klazienaveen, Nieuweroord en Klazienaveen-Noord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Emmen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Roswinkel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roswinkel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7895.

Plaats een reactie