Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koningsbosch vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Koningsbosch? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koningsbosch!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-koningsbosch-6104

Vloerverwarming laten leggen in Koningsbosch

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, parket, tapijt, tegels, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Koningsbosch eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming experts nabij Koningsbosch

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema check je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Koningsbosch.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, Technea, WTH, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Koningsbosch

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Koningsbosch

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Koningsbosch.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koningsbosch variëren tussen de €1075,00 – €2050,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koningsbosch (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€755 – €805
25 m2€825 – €1200€1150 – €1600
50 m2€2225 – €2750€2675 – €3350
65 m2€3700 – €4375€4075 – €4825
85 – 90 m2€5225 – €5650€5600 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder vind je kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koningsbosch? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Beegden, Maria Hoop en Heel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Echt-Susteren is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Koningsbosch?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koningsbosch, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6104.

Plaats een reactie