Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lieren vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Lieren? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform vind je handige informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Lieren!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-lieren-7364

Vloerverwarming laten leggen in Lieren

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, badkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, parket, tegels, vinyl, laminaat, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Lieren op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Lieren

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema lees je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. In situaties als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lieren.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Lieren

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Lieren

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lieren.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lieren liggen op gemiddeld €1125,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lieren (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €805
25 m2€900 – €1350€1100 – €1650
40 m2€2225 – €2850€2650 – €3200
65 – 70 m2€3775 – €4500€4175 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5675€5575 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lieren? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Hoenderloo, Loenen en Radio Kootwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Lieren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lieren, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7364.

Plaats een reactie