Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ommel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Ommel? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je bruikbare informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Ommel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ommel-5724

Vloerverwarming laten leggen in Ommel

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Daardoor is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, slaapkamer, toilet, badkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals parket, tegels, linoleum, laminaat, tapijt, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ommel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Asten en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten regio Ommel

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is hangt af van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vind je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Ommel.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ommel

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ommel

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ommel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een duurzame manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ommel kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve aspecten die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ommel (update maandag, 15 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€765 – €800
20 – 25 m2€850 – €1200€1025 – €1525
50 m2€2325 – €2825€2600 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4500€4150 – €4775
85 – 90 m2€5125 – €5775€5625 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Advies: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ommel? Hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Nuenen, Heusden en Geldrop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Asten is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.asten.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ommel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het type product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ommel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5724.

Plaats een reactie