Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loenen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Loenen? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina check je nuttige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loenen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-loenen-7371

Vloerverwarming laten leggen in Loenen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In dat geval ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, woonkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, tegels, vinyl, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Loenen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs nabij Loenen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en budget. In het volgende schema vertellen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Loenen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Loenen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Loenen

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Loenen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Loenen liggen tussen de €1025,00 tot €2475,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende blok delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loenen (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€760 – €805
20 m2€925 – €1225€975 – €1500
45 m2€2250 – €2775€2625 – €3375
60 – 65 m2€3850 – €4400€4175 – €4775
85 m2 +€5150 – €5675€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand vind je overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loenen? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Beekbergen, Klarenbeek en Hoenderloo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Loenen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.350 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loenen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7370, 7371.

Plaats een reactie