Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uddel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Uddel? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts lees je uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Uddel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-uddel-3888

Vloerverwarming laten leggen in Uddel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door die keuze weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, linoleum, PVC, vinyl, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Uddel vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Uddel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder vertellen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Uddel.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Uddel

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Uddel

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Uddel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Uddel liggen op gemiddeld €925,00 tot €1900,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uddel (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€760 – €810
20 m2€875 – €1200€950 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2900€2600 – €3300
65 m2€3800 – €4450€4100 – €4775
80 – 90 m2€5250 – €5700€5550 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het beste samen. Notitie: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uddel? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Hoevelaken, Elst en Nijkerkerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Uddel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.950 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uddel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3888.

Plaats een reactie