Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klarenbeek vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Klarenbeek? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vertellen we je praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Klarenbeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-klarenbeek-7381

Vloerverwarming laten leggen in Klarenbeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, linoleum, laminaat, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Klarenbeek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail sturen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen regio Klarenbeek

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je details over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Klarenbeek.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Technea, Warmup, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Klarenbeek

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Klarenbeek

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Klarenbeek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Klarenbeek liggen op gemiddeld €1000,00 – €2300,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke factoren die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klarenbeek (update vrijdag, 12 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €810
20 m2€850 – €1250€1150 – €1600
45 – 50 m2€2350 – €2775€2700 – €3325
60 m2€3700 – €4500€4125 – €4775
80 – 90 m2€5125 – €5775€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: diverse constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna check je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klarenbeek? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Lieren, Voorst en Beekbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Klarenbeek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klarenbeek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7380, 7381.

Plaats een reactie