Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoenderloo vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hoenderloo? Het is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hoenderloo!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hoenderloo-7351

Vloerverwarming laten leggen in Hoenderloo

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, vinyl, laminaat, parket, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hoenderloo zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs regio Hoenderloo

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema tref je meer over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hoenderloo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Warmup, Magnum, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Hoenderloo

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoenderloo

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hoenderloo.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoenderloo schommelen tussen de €925,00 tot €2350,00. De exacte kosten hangen af van verschillende zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoenderloo (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€770 – €805
20 m2€950 – €1200€1000 – €1525
50 m2€2200 – €2825€2600 – €3200
60 – 70 m2€3775 – €4350€4000 – €4775
85 – 90 m2€5225 – €5675€5700 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema bieden we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoenderloo? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Hoog Soeren, Beekbergen en Wenum Wiesel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Apeldoorn is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoenderloo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.200 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoenderloo, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7350, 7351.

Plaats een reactie