Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ugchelen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ugchelen? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts verstrekken we alles over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Ugchelen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ugchelen-7339

Vloerverwarming laten leggen in Ugchelen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. In die situatie heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, woonkamer, keuken, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste soorten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, tapijt, linoleum, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ugchelen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Ugchelen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we meer details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ugchelen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, ATAG, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Technea, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Ugchelen

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ugchelen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ugchelen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ugchelen schommelen tussen de €925,00 tot €2050,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ugchelen (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€755 – €800
20 m2€850 – €1200€1075 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2800€2650 – €3275
60 m2€3775 – €4500€4125 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5725€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand check je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ugchelen? Hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Gelselaar, Wenum Wiesel en Haarlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ugchelen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 10-15 m2 tot zeker €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ugchelen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7339.

Plaats een reactie