Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Radio Kootwijk vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Radio Kootwijk? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Radio Kootwijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-radio-kootwijk-7348

Vloerverwarming laten leggen in Radio Kootwijk

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, vinyl, tegels, parket, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Radio Kootwijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Radio Kootwijk

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bieden we meer details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Radio Kootwijk.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, AWB, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, WTH, Therminon, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Radio Kootwijk

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Radio Kootwijk

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Radio Kootwijk.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Radio Kootwijk liggen tussen de €1075,00 tot €2400,00. De geldende tarieven hangen af van veel onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Radio Kootwijk (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€755 – €800
25 m2€950 – €1300€1000 – €1650
40 m2€2300 – €2750€2575 – €3250
60 m2€3850 – €4475€4150 – €4725
80 m2 +€5175 – €5775€5500 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Tip: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Radio Kootwijk? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wenum Wiesel, Hoenderloo en Ugchelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Radio Kootwijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Radio Kootwijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7348.

Plaats een reactie