Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoog Soeren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hoog Soeren? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bieden wij nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoog Soeren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hoog-soeren-7346

Vloerverwarming laten leggen in Hoog Soeren

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, PVC, vinyl, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hoog Soeren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving Hoog Soeren

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hoog Soeren.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoog Soeren

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hoog Soeren

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hoog Soeren.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoog Soeren kost globaal gezien tussen de €1050,00 tot €2100,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele facetten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het type vloerbedekking. In het volgende blok bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoog Soeren (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€760 – €790
20 m2€800 – €1225€1075 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2850€2525 – €3375
65 m2€3800 – €4425€4100 – €4800
85 m2 +€5250 – €5650€5725 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoog Soeren? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Ugchelen, Radio Kootwijk en Beemte Broekland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Apeldoorn kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoog Soeren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoog Soeren, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7346.

Plaats een reactie