Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud Zuilen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Oud Zuilen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal vind je nuttige informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oud Zuilen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oud-zuilen-3611

Vloerverwarming laten leggen in Oud Zuilen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, woonkamer, keuken. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, vinyl, laminaat, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oud Zuilen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming installateurs regio Oud Zuilen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets vertellen we praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Oud Zuilen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Bosch, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, WTH, Technea, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Oud Zuilen

Het elektrische systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Oud Zuilen

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oud Zuilen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een duurzame manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud Zuilen komen uit tussen de €1225,00 tot €1900,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud Zuilen (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€750 – €790
25 m2€875 – €1225€950 – €1525
40 – 50 m2€2200 – €2750€2525 – €3400
65 – 70 m2€3800 – €4350€4075 – €4875
90 m2 +€5225 – €5750€5725 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema vind je overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud Zuilen? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Harmelen, Tienhoven en Zegveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor vergroenings installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oud Zuilen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste model, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud Zuilen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3611.

Plaats een reactie