Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vreeland vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Vreeland? Vloerverwarming is een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je veel info over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Vreeland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-vreeland-3633

Vloerverwarming laten leggen in Vreeland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, vinyl, parket, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vreeland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming experts regio Vreeland

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets delen we aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Vreeland.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vreeland

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Vreeland

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vreeland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een slimme manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vreeland liggen op gemiddeld €1025,00 tot €1950,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van veel zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vreeland (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€760 – €805
20 m2€850 – €1300€975 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2775€2675 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4500€4200 – €4900
80 m2 +€5125 – €5650€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bieden we een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vreeland? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Nieuwersluis, Loenersloot en Kockengen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Stichtse Vecht ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vreeland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vreeland, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3633.

Plaats een reactie