Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwersluis vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Nieuwersluis? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten lees je praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwersluis!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nieuwersluis-3631

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwersluis

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, gang. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, parket, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuwersluis zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang je offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Nieuwersluis

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder bekijk je meer info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwersluis.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Bosch, Remeha, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Nieuwersluis

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwersluis

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwersluis.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwersluis liggen tussen de €1025,00 – €2225,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende schema vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwersluis (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €790
25 m2€825 – €1225€1025 – €1475
45 m2€2200 – €2825€2500 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4475€4075 – €4725
80 – 90 m2€5150 – €5650€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwersluis? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nieuwer Ter Aa, Loenen aan de Vecht en Breukeleveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwersluis?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwersluis, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3630, 3631.

Plaats een reactie