Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breukelen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Breukelen? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal vind je praktische informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Breukelen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-breukelen-3621

Vloerverwarming laten leggen in Breukelen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan toilet, keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire soorten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, parket, linoleum, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Breukelen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installateurs omgeving Breukelen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het onderstaande blok bekijk je meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Breukelen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, e-Heat, Therminon, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Breukelen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Breukelen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Breukelen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Breukelen kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door diverse factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breukelen (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€765 – €795
20 – 25 m2€800 – €1325€1050 – €1500
50 m2€2275 – €2850€2525 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4375€4000 – €4750
80 – 90 m2€5100 – €5775€5500 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder check je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breukelen? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Tienhoven, Breukeleveen en Oud Zuilen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Stichtse Vecht is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Breukelen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het soort systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het soort product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breukelen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3620, 3621.

Plaats een reactie