Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nigtevecht vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Nigtevecht? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nigtevecht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nigtevecht-1393

Vloerverwarming laten leggen in Nigtevecht

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, badkamer, gang, toilet, woonkamer, keuken. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, laminaat, tapijt, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nigtevecht op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming experts nabij Nigtevecht

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna tref je praktische informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nigtevecht.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH, Magnum, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nigtevecht

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Nigtevecht

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nigtevecht.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nigtevecht liggen tussen de €1125,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, de legwijze en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nigtevecht (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€775 – €800
20 – 25 m2€925 – €1225€1150 – €1525
50 m2€2275 – €2900€2650 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4475€4200 – €4750
80 m2 +€5125 – €5675€5725 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: diverse constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bieden we een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nigtevecht? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Ankeveen, Nederhorst den Berg en s-Graveland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Stichtse Vecht is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nigtevecht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nigtevecht, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1393.

Plaats een reactie