Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maarssen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Maarssen? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bekijk je uitgebreide informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maarssen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-maarssen-3601

Vloerverwarming laten leggen in Maarssen

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, toilet, gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tegels, laminaat, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Maarssen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts regio Maarssen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het volgende schema delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Maarssen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, Danfoss, e-Heat, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Maarssen

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Maarssen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Maarssen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maarssen liggen tussen de €1175,00 – €1875,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de prijzen bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maarssen (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€770 – €805
25 m2€950 – €1325€1075 – €1475
50 m2€2225 – €2825€2525 – €3275
70 m2€3775 – €4500€4025 – €4800
80 – 85 m2€5150 – €5725€5650 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Let op: sommige constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maarssen? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zegveld, Oud Zuilen en Kamerik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maarssen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor 15 m2 tot wel €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maarssen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3600, 3601, 3602, 3603, 3604, 3605, 3606, 3607, 3608.

Plaats een reactie