Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loenen aan de Vecht vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Loenen aan de Vecht? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vertellen we je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loenen aan de Vecht!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-loenen-aan-de-vecht-3632

Vloerverwarming laten leggen in Loenen aan de Vecht

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tegels, parket, laminaat, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Loenen aan de Vecht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Loenen aan de Vecht

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je meer details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Loenen aan de Vecht.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Loenen aan de Vecht

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Loenen aan de Vecht

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Loenen aan de Vecht.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een voordelige manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Loenen aan de Vecht schommelen tussen de €1025,00 tot €1825,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loenen aan de Vecht (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €800
20 m2€875 – €1350€1050 – €1625
40 m2€2250 – €2775€2650 – €3225
70 m2€3750 – €4475€4000 – €4750
80 – 85 m2€5250 – €5775€5575 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loenen aan de Vecht? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kockengen, Vreeland en Nieuwer Ter Aa.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Loenen aan de Vecht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loenen aan de Vecht, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3632.

Plaats een reactie