Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Moer vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in De Moer? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site delen we nuttige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in De Moer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-de-moer-5176

Vloerverwarming laten leggen in De Moer

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door die keuze ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, badkamer, keuken, gang, toilet, woonkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, parket, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Moer eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Loon op Zand en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij De Moer

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema tref je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in De Moer.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, Danfoss, Magnum0De Moer

  De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in De Moer

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Moer.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Moer kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €1900,00. De precieze kosten worden bepaald door veel zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Moer (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €795
20 m2€800 – €1225€1000 – €1650
40 m2€2225 – €2900€2575 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4425€4025 – €4875
85 m2 +€5125 – €5675€5750 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bieden we in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Moer? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Waspik, Rosmalen en Raamsdonk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Loon op Zand krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.loonopzand.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Moer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.275 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.150 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Moer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5176.

Plaats een reactie