Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwer Ter Aa vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Nieuwer Ter Aa? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten delen we veel info over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwer Ter Aa!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nieuwer-ter-aa-3626

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwer Ter Aa

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, gang, badkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende producten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Nieuwer Ter Aa vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming vakmannen nabij Nieuwer Ter Aa

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna tref je meer details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nieuwer Ter Aa.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuwer Ter Aa

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuwer Ter Aa

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwer Ter Aa.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwer Ter Aa liggen rond de €1225,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die de prijzen bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwer Ter Aa (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€760 – €805
20 m2€950 – €1325€1025 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2850€2600 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4400€4000 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5775€5675 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna lees je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwer Ter Aa? Onderstaand check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Breukelen, Kockengen en Westbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwer Ter Aa?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.300 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwer Ter Aa, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3626.

Plaats een reactie