Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kockengen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Kockengen? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vertellen we je bruikbare informatie over de populaire typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Kockengen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kockengen-3628

Vloerverwarming laten leggen in Kockengen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, parket, PVC, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kockengen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming experts nabij Kockengen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kockengen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Kockengen

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Kockengen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Kockengen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kockengen kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €1850,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kockengen (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€775 – €800
25 m2€850 – €1325€975 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2900€2500 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4425€4050 – €4825
90 m2 +€5150 – €5675€5550 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kockengen? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Breukeleveen, Nieuwersluis en Breukelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor groene maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kockengen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kockengen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3628.

Plaats een reactie