Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud Ade vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oud Ade? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site check je alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oud Ade!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oud-ade-2374

Vloerverwarming laten leggen in Oud Ade

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer, keuken. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, PVC, tapijt, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Oud Ade alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post sturen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming specialisten nabij Oud Ade

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In het volgende schema delen we praktische informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oud Ade.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oud Ade

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oud Ade

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oud Ade.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud Ade variëren tussen de €925,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere aspecten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud Ade (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€765 – €780
20 – 25 m2€800 – €1225€950 – €1525
45 – 50 m2€2225 – €2825€2700 – €3300
60 m2€3850 – €4425€4075 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5675€5725 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud Ade? In het onderstaande overzicht vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Warmond, Rijpwetering en Hoogmade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Kaag en Braassem bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oud Ade?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud Ade, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2374.

Plaats een reactie