Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roelofarendsveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Roelofarendsveen? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform delen we handige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Roelofarendsveen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-roelofarendsveen-2371

Vloerverwarming laten leggen in Roelofarendsveen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer, keuken. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, PVC, parket, vinyl, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Roelofarendsveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Roelofarendsveen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming lees je informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Roelofarendsveen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, Remeha, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Roelofarendsveen

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Roelofarendsveen

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Roelofarendsveen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Roelofarendsveen schommelen tussen de €1125,00 – €2325,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van veel facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roelofarendsveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€760 – €810
25 m2€850 – €1275€1025 – €1625
45 – 50 m2€2325 – €2875€2575 – €3200
60 m2€3850 – €4450€4075 – €4825
80 – 90 m2€5100 – €5725€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna delen we in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roelofarendsveen? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Hoogmade, Oud Ade en Kwintsheul.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Kaag en Braassem heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Roelofarendsveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.550 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roelofarendsveen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2370, 2371.

Plaats een reactie