Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woubrugge vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Woubrugge? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je veel info over de diverse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Woubrugge!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-woubrugge-2481

Vloerverwarming laten leggen in Woubrugge

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met een professional weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Woubrugge eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Woubrugge

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In onderstaande opsomming vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Woubrugge.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Woubrugge

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Woubrugge

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Woubrugge.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Woubrugge komen uit tussen de €950,00 tot €2500,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woubrugge (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€765 – €810
25 m2€800 – €1200€1125 – €1450
50 m2€2325 – €2775€2550 – €3325
65 – 70 m2€3700 – €4350€4100 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5800€5650 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna verstrekken we in het kort extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woubrugge? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Rijnsaterwoude, Nootdorp en Ter Aar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Kaag en Braassem is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Woubrugge?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woubrugge, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2480, 2481.

Plaats een reactie