Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kaag vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Kaag? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we praktische informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kaag!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-kaag-2159

Vloerverwarming laten leggen in Kaag

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, tapijt, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kaag zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Kaag

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je meer details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kaag.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Intergas, Nefit, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Kaag

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Kaag

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kaag.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kaag liggen op gemiddeld €975,00 – €1825,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allerlei factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kaag (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€750 – €795
25 m2€825 – €1325€1000 – €1525
45 – 50 m2€2250 – €2775€2675 – €3275
65 m2€3775 – €4375€4075 – €4825
85 – 90 m2€5150 – €5750€5625 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: enkele soorten geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna tref je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kaag? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Abbenes, Lisserbroek en Weteringbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Kaag en Braassem is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kaag?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor 15 m2 oplopend tot €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kaag, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2159.

Plaats een reactie