Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sprundel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Sprundel? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform lees je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sprundel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-sprundel-4714

Vloerverwarming laten leggen in Sprundel

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zo weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als parket, PVC, tapijt, laminaat, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sprundel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Rucphen en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming experts regio Sprundel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets check je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Sprundel.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, Warmup, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sprundel

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Sprundel

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Sprundel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een voordelige manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sprundel schommelen tussen de €1000,00 tot €2025,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sprundel (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€775 – €780
20 – 25 m2€950 – €1225€1025 – €1450
45 – 50 m2€2300 – €2850€2550 – €3250
65 m2€3775 – €4375€4175 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5650€5700 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Advies: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna delen we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sprundel? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Oud-Vossemeer, Schijf en Sint-Annaland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Rucphen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.rucphen.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sprundel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sprundel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4714.

Plaats een reactie