Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Loo vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in t Loo? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bieden wij veel info over de actuele typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in t Loo!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-t-loo-8095

Vloerverwarming laten leggen in t Loo

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet, gang, slaapkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Doorgaans zal een infrarood model ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, tegels, vinyl, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in t Loo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oldebroek en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming installateurs omgeving t Loo

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je meer info over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in t Loo.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, WTH, Therminon, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in t Loo

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in t Loo

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in t Loo.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een slimme manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in t Loo liggen rond de €975,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten hangen af van meerdere facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Loo (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€760 – €780
20 m2€825 – €1300€1050 – €1650
45 – 50 m2€2325 – €2750€2625 – €3400
65 – 70 m2€3800 – €4350€4175 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5725€5650 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Belangrijk: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Loo? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wezep, Oosterwolde en Doornspijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oldebroek kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.oldebroek.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in t Loo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.600 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Loo, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8095.

Plaats een reactie