Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oude Wetering vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oude Wetering? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site vind je uitgebreide informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Oude Wetering!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oude-wetering-2377

Vloerverwarming laten leggen in Oude Wetering

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, toilet, gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, parket, tegels, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oude Wetering eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Oude Wetering

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder delen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oude Wetering.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Oude Wetering

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Oude Wetering

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oude Wetering.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een slimme wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oude Wetering komen uit tussen de €1200,00 tot €1900,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oude Wetering (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€760 – €780
25 m2€850 – €1275€1125 – €1575
45 – 50 m2€2325 – €2900€2625 – €3275
60 m2€3850 – €4450€4100 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5800€5750 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oude Wetering? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Rijpwetering, Hazerswoude-Dorp en Oud Ade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Kaag en Braassem is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oude Wetering?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 15 m2 tot zeker €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oude Wetering, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2377.

Plaats een reactie