Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijnsaterwoude vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Rijnsaterwoude? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal check je bruikbare informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rijnsaterwoude!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-rijnsaterwoude-2465

Vloerverwarming laten leggen in Rijnsaterwoude

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, linoleum, vinyl, parket, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Rijnsaterwoude op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Rijnsaterwoude

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema vertellen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Rijnsaterwoude.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, ATAG, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Warmup, Technea, Danfoss0Rijnsaterwoude

  De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rijnsaterwoude

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Rijnsaterwoude.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijnsaterwoude liggen tussen de €1100,00 – €1925,00. De precieze kosten hangen af van veel facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijnsaterwoude (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€760 – €795
20 – 25 m2€900 – €1225€1125 – €1575
40 – 45 m2€2275 – €2800€2650 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4400€4050 – €4800
80 m2 +€5200 – €5725€5525 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijnsaterwoude? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Aarlanderveen, Zwammerdam en Nieuwveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Kaag en Braassem krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Rijnsaterwoude?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijnsaterwoude, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2465.

Plaats een reactie