Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijpwetering vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Rijpwetering? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal vertellen we je veel info over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijpwetering!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-rijpwetering-2375

Vloerverwarming laten leggen in Rijpwetering

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Op die manier weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan gang, badkamer, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, linoleum, parket, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Rijpwetering eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Rijpwetering

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok bekijk je meer info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Rijpwetering.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Rijpwetering

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Rijpwetering

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijpwetering.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijpwetering liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2050,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal factoren. Om te beginnen maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijpwetering (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€760 – €805
20 – 25 m2€850 – €1300€975 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2875€2700 – €3250
70 m2€3850 – €4400€4050 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5700€5750 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave delen we samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijpwetering? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering en Warmond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Kaag en Braassem bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rijpwetering?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 10 m2 tot zeker €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijpwetering, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2375.

Plaats een reactie